اهمیت صنعت نساجی : مزایای انسان
اهمیت صنعت نساجی : انسان برای زنده ماندن به غذا، سرپناه و گرما نیاز دارد. منسوجات در همه این دسته بندی ها قرار می گیرند. به دلیل پوشاک و وسایل حفاظتی، کشاورزان می توانند از کودها، علف کش ها یا آفت کش ها برای افزایش عملکرد محصول استفاده کنند.
آنها همچنین می توانند از فیلترهای تجهیزات و پوشش های محافظ برای کاشت، برداشت و محافظت از محصولات خود استفاده کنند. بدون تمام این منسوجات فنی، تولید مواد غذایی کمتر قابل اعتماد خواهد بود.
مردم همچنین برای گرم ماندن به لباس و پتو نیاز دارند. بدون الیاف طبیعی و مصنوعی، زونا و دیگر انواع مصالح ساختمانی نمیتوان ساخت که بر نوع سرپناههای ساخته شده تأثیر میگذارد. برای درک اینکه چگونه منسوجات بر زندگی روزمره ما تأثیر می گذارند، مهم است که انواع منسوجات موجود را درک کنیم.
اهمیت صنعت نساجی: مثلا:
- بسیاری از دریچهها و عروق مصنوعی قلب، مفاصل لگن و سایر ایمپلنتهای پزشکی با منسوجات ساخته میشوند. دستگاههایی که زندگی بسیاری از مردم را بهبود بخشیدهاند.
- آتش نشان ها از منسوجات نیز استفاده می کنند. از وسایل ساخته شده با مواد دافع آتش گرفته تا شیلنگ هایی که می توان آنها را جمع کرد و دور انداخت.
- کاربردهای دندانپزشکی مانند مسواک و نخ دندان نیز از منسوجات تشکیل شده است.
- کاربردهای نظامی شامل لباس استتار، وسایل و کیف است. بدون این موارد، سربازان نمی توانند با محیط خود ترکیب شوند یا به طور مؤثر وسایل خود را به میدان حمل کنند.
- کولار که در جلیقه های ضد گلوله، کلاه ایمنی و سایر تجهیزات ایمنی استفاده می شود، استاندارد بازار برای مواد ایمنی است. این در اقلام مورد استفاده توسط ارتش و پلیس یافت می شود.
اهمیت صنعت نساجی در راهبردهای رشد و توسعه
منسوجات و پوشاک نقش عمده ای در روند توسعه و صنعتی شدن کشورها و ادغام آنها در اقتصاد جهانی دارد. سازمان تجارت جهانی (2006) خاطرنشان می کند. که در سال 2004، کشورهای در حال توسعه به عنوان یک گروه (کشورهای با درآمد کم و متوسط) بیش از نیمی از کل صادرات منسوجات و پوشاک جهان را به خود اختصاص دادند.
در هیچ دسته دیگری از کالاهای تولیدی، کشورهای در حال توسعه از چنین قابلیتی برخوردار نیستند. موقعیت خالص صادراتی بزرگ همه مناطق جهان طی دو سال گذشته رشد دو رقمی را در بخش کالاهای تولیدی تجربه کرده اند.
در حالی که صنایع نساجی و پوشاک تنها درصد کمی از کل صادرات تولیدی جهان را به خود اختصاص داده است. 4.5 درصد در سال 2006، برخی از مناطق و کشورها برای درصد بسیار بالاتری به T&C متکی هستند. مناطق با سهم بالاتر از حد متوسط شامل آسیا و برای پوشاک – آمریکای جنوبی و مرکزی، آفریقا و آسیا است.
بزرگترین صادرکنندگان نساجی اتحادیه اروپا-25، چین، هنگ کنگ، ایالات متحده، کره، تایوان و هند هستند. در سال 2006 این کشورها 80.5 درصد از کل صادرات نساجی جهان را به خود اختصاص دادند.