تاریخچه نساجی در ایران
تاریخچه نساجی در ایران: منشا تولید پنبه را می توان به دوران باستان جستجو کرد. دانشمندان معتقدند که پنبه اولین بار در زمان تمدن دره سند کشت شد. چاپ روی پارچه های پنبه ای در اوایل قرن چهارم در هند انجام شد.
قاره آسیا سابقه وسیعی در تزئین پارچه با استفاده از روش های چاپ دارد. منسوجات در آن زمان با استفاده از طرح حک شده روی یک بلوک چوبی یا لاستیک چاپ می شدند.
با استفاده از رنگ به عنوان واسطه، طرح ها بر روی پارچه نقش می بندند. این تکنیک بعدها به عنوان چاپ بلوک شناخته شد و امروزه نیز به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد.
ایرانی ها در قدیم و حتی در حال حاضر از روش برای تولید انواع سفره های رنگی استفاده می کنند. شاید شما هم همین الان در خانه خودتان یکی از سفره ها را داشته باشید.
گفته می شود که در ایران مجسمه ای در ایران یافت شده است که متعلق به چهار هزار و دویست سال پیش است. این مجسمه دارای لباسی که از پارچه بافته شده است.
این پارچه از پشم بافته شده بود. به گفته سایت های مرجع این مجسمه در منطقه کاشان امروزی پیدا شده است. همین طور یک پارچه بافته شده دیگر که متعلق به چهار هزار پیش است که در شوش پیدا شده است. این پارچه در موزه لور فرانسه نگه داری می شود.
پارچه نخی چاپ شده و ساده هندی توسط شرکت هند شرقی در قرن هفدهم در بازار اروپا معرفی شد. برای تامین بازار انگلیس، طرحهای خاصی از انگلستان به هند فرستاده شد. صنعتگران تهیه کنند و به انگلستان صادر کنند.
سایر کشورهای اروپایی نیز در این صف قرار گرفتند. در نیمه دوم قرن هفدهم، بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله انگلستان چاپ منسوجات پنبه ای را آغاز کردند.